Advies aanvragen

De markt voor elektrische auto’s staat op het punt te exploderen met een rijk assortiment aan nieuwe modellen die op de markt komen in de nabije toekomst. Afkomstig van zowel gevestigde spelers als beginnende fabrikanten, wordt verwacht dat de volgende golf van EV’s nieuwe hoogten bereikt. Hier volgt een korte blik op de meest significante elektrische auto’s die naar verwachting de showrooms van dealers zullen bereiken in 2019 en 2020.

 

2019 AUDI E-TRON

De eerste 100%  elektrische wagen van Audi in the VS is een luxe cross-over SUV voor 5 personen die qua grootte vergelijkbaar is met de Audi Q7. Een coupé-achtige sportversie wordt later in 2019 verwacht met daaropvolgend een 4-deurs GT-model. De e-tron heeft een actieradius van 385 km.

 

 

2019 HYUNDAI KONA ELECTRIC
De volledig elektrische versie van Hyundai’s kleine cross-over SUV debuteert in 2019 met een 201-pk elektrische aandrijflijn en een geschatte actieradius van 405 km.

 

 

 


2019 JAGUAR I-PACE
De iPace is het eerste volledig elektrische voertuig van Jaguar, en het is een beslist pittige middelgrote SUV. Een 90kWh lithium-ionbatterij levert een geschatte actieradius van ongeveer 470 km, de dubbele elektromotoren produceren het equivalent van 395 pk, waarmee de iPace in 4,8 seconden 100 km/u kan bereiken.

 

 

2019 KIA NIRO EVDe volledig elektrische versie van Kia’s compacte cross-over SUV komt begin 2019 als een 2020-model. Aanvankelijk beperkt tot Californië en elf andere staten, drijft een 64-kilowattuur lithium-ionbatterij een 201-pk elektromotor aan en kan deze naar schatting 455 km rijden binnen één lading.

 

 

 

 2019 NISSAN LEAF LONG RANGE
Nissan zegt dat het een nieuwe versie van de Leaf zal introduceren met een groter batterijpakket dat meerdere kilometers mogelijk maakt in één lading. Details moeten nog worden bekendgemaakt, maar met de standaardversie die al 245 km haalt, is het bereiken van of nabij 325 km zeker binnen handbereik.

 

 

2019 TESLA MODEL 3 BASE MODEL
Ondanks de lange wachttijden kan de langverwachte instapversie van $ 35.000 van het Model 3 ergens in het kalenderjaar 2019 eindelijk worden verkocht.

 

 

 

 

2020 ASTON MARTIN RAPIDE E

De gerenommeerde Britse exotische sportwagenfabrikant zal naar verwachting zijn eerste EV ergens in 2019 onthullen. Gebaseerd op de Rapide, is het doel om meer dan 325 km in één lading te halen en om tot 100 km/u in minder dan 4 seconden te bereiken. De productie zal beperkt zijn tot slechts 155 eenheden en de auto zal voor ongeveer $ 260.000 worden verkocht.

 

 

2020 BOLLINGER B1

De beginnende EV-maker Bollinger is van plan tegen het einde van 2019 te beginnen met de verkoop van deze militaristisch ogende, elektrische auto. Hij is gebouwd op een lichtgewicht, maar met een stevig aluminiumframe, dat wordt geleverd met vierwielaandrijving en belooft een actieradius van 325 km uit  zijn 120 kWh-batterij. Er wordt beweerd dat hij in een korte 4,5 seconden 100 km/u haalt en maximaal 3400 kg kan trekken.

 

2020 KIA SOUL EV

Een vernieuwde versie van de funky compacte hatchback van Kia arriveert in 2020 met een nieuw 64-kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket dat een nog niet bekende actieradius levert. Volgens rapporten is de actieradius ongeveer 360 km, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de actieradius van 240 km van het huidige model.

 

2020 MERCEDES-BENZ EQC
Mercedes begint aan de EV-business met een familie van speciaal gemerkte modellen, waarvan de eerste naar verwachting een stijlvolle, compacte cross-over SUV zal zijn. De EQC is naar verluidt uitgerust met twee elektromotoren die meer dan 400 pk genereren en een run van 0-60 km/u in minder dan vijf seconden mogelijk maken, met een actieradius van naar schatting 450 km binnen één lading

 

2020 MERCEDES-BENZ ESPRINTER
De grote commerciële bestelwagen van Mercedes wordt opnieuw ontworpen voor 2020, met een volledig elektrische versie in de line-up.

 

 

 

 

2020 MINI ELECTRIC
De naam zegt het al. Het iconische merk maakt tegen eind 2019 een volledig elektrische versie van de Mini Cooper-coupé klaar voor introductie. Naar verluidt deelt het technologie met de BMW i3 en zou een actieradius kunnen bieden van 320 km

 

 

 

2020 POLESTAR 2
Een nieuwe lijn van prestatiegerichte geëlektrificeerde modellen van Volvo debuteert voor 2020 onder de merknaam Polestar. Terwijl de Polestar 1 een plug-in hybride coupe is, zal de 2 een volledig elektrische sedan zijn. Rijdend op dezelfde onderbouwing als de XC40-crossover, zeggen bronnen dat het 400 pk zal behalen en een geschatte actieradius van 560 km.

 

2020 PORSCHE TAYCAN
Porsche’s eerste EV zal een ultra-slanke geëlektrificeerde vierdeurs sportwagen zijn. Met een actieradius van 435 km, zullen twee synchrone motoren meer dan 600 pk genereren, waardoor de Taycan in ongeveer 3,5 seconden 100 km/u kan bereiken. Verwacht wordt dat een versie van Sport Turismo hatchback binnen een jaar zal volgen.

 

2020 RIVIAN R1T
en nog een nieuwe EV-maker, Rivian, plant deze gestroomlijnde futuristische pick-up als zijn eerste aanbod. Om gebouwd te worden in een voormalige Mitsubishi-fabriek in Normal, IL, wordt beweerd dat de R1T een actieradius van 640 km heeft, in slechts drie seconden van 0-100 km/u behaalt en bonafide off-road karbonades biedt. Het wordt binnen een jaar gevolgd door een SUV-versie die de R1S wordt genoemd.

2020 TESLA ROADSTER
De Tesla Roadster keert terug in 2020 met een onmiskenbaar modernistisch gebogen profiel en ongelooflijke prestaties.. De Roadster behaalt 98 km/u in slechts 1,9 seconden. Met een topsnelheid van meer dan 400 km/u. Vierwielaandrijving is standaard en lijkt een noodzaak om alle vier de banden op de stoep te laten staan.

 

2020 TESLA MODEL Y
Dit wordt een cross-over SUV-versie van de Model 3-sedan. Ervan uitgaande dat er geen productievertragingen of ander bedrijfsdrama zijn, wordt verwacht dat het ergens in 2020 in productie zal gaan

 

 

 

 

2020 VOLKSWAGEN ID
De eerste van wat naar verwachting een serie betaalbare EV’s van Volkswagen zal zijn, is naar verluidt een kleine hatchback op batterijen (in het midden hierboven), de ID genoemd. Het is gebaseerd op een conceptversie met een 168-pk elektrische motor en heeft heeft heeft een actieradius van 400 tot 600 km, een cross-over variant (rechts) die de ID Crozz kan worden genoemd binnen een jaar, samen met de (links ) Microbus-geïnspireerde ID Buzz. Raadpleeg zoals altijd MYEV.com voor het aanschaffen van essentiële elektrische voertuigen en het bezitten van advies – wij zijn ook de gratis marktplaats voor het kopen en verkopen van nieuwe en gebruikte EV’s.

 

 

 

 

Je hebt interesse in een prijs voor de plaatsing van uw laadpunt. Indien je onderstaand formulier invult kunnen we meteen een offerte bezorgen zonder dat er vooraf een bezoek van onze collega ter plaatse vereist is. Meer nog, bij aankoop van een laadpaal krijg je 60€ korting omdat je ons zelf de gegevens hebt verstrekt. Dit neemt enkele minuutjes in beslag en als je dit met je smartphone doet kan je de genomen foto’s meteen in het formulier droppen.

Gratis offerte