Fiscale voordelen voor het investeren in elektrische laadpalen


Wie nu investeert in elektrische laadpalen, geniet van grote fiscale voordelen. Dat geldt zowel voor bedrijven als particulieren. We zetten de verschillende voordelen van elektrische laadpalen helder op een rij.

Vraag je advies

  • Snelle reactie gegarandeerd!

Neem contact voor het beste voorstel

Vraag info

Bedrijven

Verhoogde kostenaftrek

Bedrijven kunnen momenteel tot 200% van hun investeringen in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit aftrekpercentage geldt tot 31 december 2022. Tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 daalt de verhoogde kostenaftrek naar 150%.

De termijn voor de verhoogde kostenaftrek van 200% werd verlengd tot 31 maart 2023 ingevolge de lange leveringstermijn van laadstations. 

Om van deze verhoogde kostenaftrek te genieten, moet de laadinfrastructuur – tegen betaling uiteraard - vrij toegankelijk zijn voor derden. Deze toegankelijkheid geldt ofwel tijdens de normale werkuren ofwel buiten de werkuren. 

Met onze laadinfrastructuur vormt deze toegankelijkheid – inclusief de tariefstelling en facturatie – geen enkel probleem. Dit wordt haarfijn ingesteld in de online beheerssoftware. 

Particulieren

Particulieren genieten sinds 1 september van een belastingsaftrek van 45%, berekend op een maximum van 1.500 euro per laadpaal. 

Deze fiscale korting loopt tot 31 december 2022. Vanaf 2023 daalt dit voordeel tot 30%, in 2024 naar 15%.

Deze fiscale voordelen gelden zowel voor eigenaars als huurders.

Als bijkomende voorwaarden moet de laadpaal de mogelijkheid hebben om de laadtijd en het laadvermogen aan te sturen. Dit vormt met onze oplossingen geen enkel probleem. Daarnaast moet de laadpaal volledig gebruikmaken van groene stroom.

Advies aanvragen