Een snellader als eigen bedrijfsservice of verdienmodel?


Met een snellader voorzie je een elektrische auto door een half uurtje laden van maar liefst 450 kilometer extra rijbereik. Een snellader stuurt gelijkstroom naar je auto, terwijl een standaard laadpunt wisselstroom gebruikt. Bij een snellader ligt het verbruikte piekvermogen veel hoger, van 24kW tot maar liefst 400 kW. Dankzij de snellader is het mogelijk om in 30 à 45 minuten tot 80% van de autonomie van je elektrische auto terug te winnen.

Wanneer een snellader laten installeren? 

Terwijl je met een gewoon standaard laadpunt bij je thuis of op een bedrijf meerdere uren nodig hebt om een auto op te laden, gaat dit bij een snellader razendsnel. 

Voor je eigen bedrijf

Een snellader wordt dan ook meestal gebruikt door bedrijven waar met een hoge frequentie veel voertuigen moeten geladen worden die dagelijks een hoog aantal kilometers elektrisch rijden. Denk daarbij aan bedrijfsvloten van transport- en koeriersbedrijven, taxi’s, bestelwagens, bussen, elektrische vrachtwagens,….

Als verdienmodel

Andere ideale locaties voor snelladers liggen in de nabijheid van autostrades of belangrijke verkeersaders. De snelladers zijn dan beschikbaar als openbaar laadpunt voor de vele passerende elektrische voertuigen die lange afstanden afleggen. Deze voertuigen willen met een minimum aan wachttijd een maximum een rijautonomie opladen. ‘Stop, coffee & go’!  

Op deze manier vormen de snellader een interessant verdienmodel voor restaurants, tankstations, supermarkten,… met de juiste ligging en de vereiste parkeermogelijkheden.  

Totaalservice voor de plaatsing van snelladers

Het installeren van een snellader vereist ook een hogere investering. Net zoals bij een gewone laadinstallatie kan je met één snellader tegelijkertijd twee voertuigen voeden. 

Bij snellader moet je over een aangepaste elektrische installatie beschikken, waardoor op een veilige manier voldoende vermogen op gelijkstroom kan geleverd worden. 

ChargePro garandeert een totaalservice, inclusief technische analyse en engineering. Indien nodig  passen we je bestaande elektrische installatie aan zodat het leveren van een groot vermogen geen probleem vormt.  

Voor een lange levensduur en maximale betrouwbaarheid plaatsen wij de snellader steeds op een betonnen sokkel en voorzien we de nodige aanrijdbeveiliging.

Supernova

Wallbox

1 of 2 connectoren

60kw & 150kw

200km rijbereik in 15min


Hypercharger

Alpitronic

1, 2 of 3 connectoren

van 75kw tot 400kw

500km rijbereik in 15min


Terra 360

ABB

2 connectoren

360kw

500km rijbereik in 15min


Advies aanvragen