Als bedrijf investeren in elektrische laadpalen?


Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de hoge return on investment en investeren in elektrische laadpalen op hun bedrijfslocatie. Ga altijd in zee met een gespecialiseerde installatiepartner. Zo ben je verzekerd van betrouwbare laadinfrastructuur die voldoet aan de behoeftes van vandaag én ben je klaar voor toekomstige uitbreiding. ChargePro garandeert een totaalservice, inclusief het vereiste studiewerk door onze in-house studiedienst. Dankzij onze online beheertool heb je een perfect zicht op de laadkosten en geniet je van flexibele facturatiemogelijkheden voor de verschillende gebruikers. Op dit moment geniet je als bedrijf van grote fiscale voordelen bij het plaatsen van laadpalen.

Vraag je advies

  • Snelle reactie gegarandeerd!

Neem contact voor het beste voorstel

Vraag info

Waarom als bedrijf investeren in elektrische laadpalen ?

Al je medewerkers rijden (binnenkort) elektrisch

Binnen enkele jaren rijden al je medewerkers elektrisch. Vanaf 2026 zijn alleen elektrische bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar. De omslag verloopt razendsnel. Veel bedrijven schakelen nu al over. Eigen laadinfrastructuur op je bedrijfsparking is dan ook onmisbaar voor de mobiliteit van jezelf en je medewerkers.

Ons advies? Investeer stapsgewijs en breid je laadinfrastructuur geleidelijk uit volgens je behoeftes. Zorg bij aanvang wel voor een correcte studie zodat je basisinstallatie voorbereid is op de toekomst.

Extralegaal voordeel voor je medewerkers

Elektrische laadpalen vervangen de huidige tankkaart als extralegaal voordeel van je medewerkers. Jij bepaalt voor elke medewerker de modaliteiten voor het opladen: een bepaald % van de laadkosten betaalt het bedrijf of je stelt een maandelijks forfaitair laadbedrag ter beschikking. 

Je kan niet alleen investeren in elektrische laadpalen op je eigen bedrijfsterrein, inclusief gratis opladen. Je kan ook eenvoudig investeren in een elektrische laadpaal bij je medewerkers thuis en ook hier – deels of geheel - de laadkosten automatisch voor jouw rekening nemen. Datzelfde geldt voor opladen op de publieke infrastructuur.

Dankzij de flexibele automatische facturatiemogelijkheden in onze online beheerstool stel je voor elke medewerkers op maat een voordelenpakket ‘elektrisch rijden’ samen. Wij informeren je graag over de uitgebreide mogelijkheden van ‘split billing’.

Extra service voor je klanten en bezoekers

Niet alleen je medewerkers rijden binnenkort elektrisch. Ook je klanten, bezoekers en leveranciers schakelen over naar elektrische voertuigen. 

Als je wil, staat je laadinfrastructuur ook ten dienste van andere doelgroepen. Jij bepaalt eenvoudig het tarief voor iedere doelgroep. 

Kosteloos voor je medewerkers, maar betalend voor klanten en bezoekers? Het kan perfect! Alle facturen worden automatisch verstuurd, zonder manuele en tijdrovende administratieve handelingen.

Indien gewenst koppelen we jouw laadinfrastructuur aan Europa’s grootste laadnetwerk. Het publiek openstellen van je laadpalen is één van de voorwaarden om te genieten van fiscale voordelen.

Goedkoper rijden

Bedrijven die investeren in elektrische bedrijfswagens én hun medewerkers ondersteunen met elektrische laadinfrastructuur, verdienen deze investering razendsnel terug. 

Graag berekenen we voor jou het verschil met je huidige mobiliteitsuitgaven. Je verdient je laadinfrastructuur in elke jaren terug. Bedrijven met een eigen hoogspanningscabine en zonnepanelen op het dak doen zelfs extra voordeel.

Helder overzicht van de verbruikskosten

Met onze online beheertool heb je op elk moment een helder overzicht van het verbruik per laadpaal. Je ziet perfect het verbruikte aantal KWh en wat hiervoor de elektriciteitskosten zijn.

Waarom elektrische laadpalen laten plaatsen door ChargePro?

Onze service gaat veel verder dan uitsluitend de installatie. Wij denken vanaf het prille begin met je mee. Dit omvat zowel een technische studie, calculatie van de terugverdientijden, een gedetailleerde behoeftebepaling als advies voor het facturatie- of beloningsbeleid.

In-house studiedienst

Wij stemmen je elektrische laadinfrastructuur niet alleen af op je bedrijfsbehoeftes, we garanderen ook dat het volledige technische plaatje klopt. 

Bij grotere projecten vereist het uitbouwen van betrouwbare en veilige laadinfrastructuur het nodige studiewerk. Zo analyseren we de bestaande stroomvoorzieningen op je bedrijf en kijken we naar het huidige elektriciteitsverbruik. Heb je een eigen hoogspanningscabine? Is er al dan niet een inpandige transfo aanwezig?

We berekenen welk restvermogen er nog beschikbaar is voor de laadpalen. Bij eventuele vermogenstekorten bieden we gerichte oplossingen aan. 

We zorgen met onze installatie voor een optimale verdeling van de reststroom tussen de verschillende laadpalen. Ook de wisselwerking met eventuele zonnepanelen op het dak optimaliseren we met onze intelligente systemen.

In functie van de lengte tussen de elektriciteitskast en de laadpalen berekenen we de optimale kabeldiktes.

All-in service

Wij garanderen een all-in service voor de plaatsing en leveren je laadpalen volledig gebruiksklaar op. Onze dienstverlening gaat veel verder dan uitsluitend het plaatsen van de palen.

Zo zorgen onze gecertificeerde elektriciens voor een correcte aftakking van de hoofdzekering, plaatsen ze één of meerdere voorgemonteerde elektriciteitskasten en voeren we de vereiste grondwerken uit voor de bekabeling. Alle verhardingen worden uiteraard netjes hersteld.

Altijd klaar voor de toekomst

Ook al investeer je momenteel in één of enkele laadpalen, wij kijken steeds naar de toekomst. Zo zorgen we er bij aanvang altijd voor dat je laadinfrastructuur uitbreidbaar is. Hiervoor voorzien we al meteen de nodige ruimte in de elektriciteitskast(en).

Betrouwbare partner voor naservice

Ook voor de naservice kan je op ChargePro rekenen. Onze kwaliteitsvolle laadpalen staan dankzij de vakkundige installatie garant voor een uiterst lange levensduur. 

Een beschadiging door aanrijding is jammer genoeg snel gebeurd. We komen zo snel mogelijk ter plaatse voor de nodige herstellingen of plaatsen een nieuwe paal.

Flexibele samenwerking

Wij zijn steeds flexibel en staan open voor elke mogelijke samenwerkingsvorm. Reken je op ons voor een all-in service? Prima! 

Heb je evenwel zelfs elektriciens in huis of werk je samen met een vast installatiebedrijf? Het installeren van de kabels en de kasten kan perfect door je vaste partners gebeuren. 

De montage en aansluiting van de laadpalen gebeurt evenwel altijd door ons. Zo zijn we zeker van een correcte en veilige werking.

Advies aanvragen